Nieuws

GroenLinks op bezoek bij Dierentehuis Stevenshage 'Dierenasiel is een tussenstation voor dieren, geen eindstation!'

Middenin de zomervakantie ging GroenLinks Voorschoten op bezoek bij Dierentehuis Stevenshage, ook wel Dierenasiel Stevenshage genoemd, om vrijwilligster Suzan Commandeur te interviewen. Suzan is bestuurslid bij Dierentehuis Stevenshage en woont intussen al diverse jaren met vriend, 2 katten en 2 konijnen in Noord-Hofland. Suzan werkt bij de Universiteit Leiden op het terrein van de life sciences, en heeft o.a. onderzoek verricht om alternatieven voor dierproeven te vinden.

Lees verder

GroenLinks: goed dat bomenkap Vlietlanden wordt uitgesteld

Voorlopig is de bomenkap in de Vlietlanden uitgesteld en gaan natuur- en milieuorganisaties in gesprek met de provincie. GroenLinks Voorschoten vindt dit de juiste volgorde. Zo kan er nu overlegd worden en kan er beter gekeken worden naar de uitvoering van de geplande werkzaamheden.

Lees verder

GroenLinks maakt station De Vink en omgeving schoon

GroenLinks Voorschoten gaat zaterdag 21 september met bestuur, de fractie, leden en een groep vrijwilligers station De Vink en omgeving schoonmaken. Vanaf 11.00 uur wordt er verzameld bij station De Vink en gaan we in kleine groepjes station en de omgeving van plastic en andere troep ontdoen. Iedereen mag meedoen!

Lees verder

Cursus gemeentepolitiek

Heb je altijd al willen weten wat de gemeente precies doet en wat de rol van de politiek daarbij is? Vraag je je wel eens af of de politiek iets voor jou is? En ben je lid van- of stemmer op GroenLinks? Nu is er de kans om mee te doen aan een cursus gemeentepolitiek, georganiseerd door het bestuur van GroenLinks Voorschoten.

Lees verder

Doe op zondag 15 september mee aan de Zero Waste-picknick van de Werkgroep Groen!

Wat, waar en wanneer?

Daag jezelf uit en doe mee aan de Zero Waste-picknick. Samen zorgen we voor een gezellige middag, waarbij iedereen iets meebrengt dat volgens het zero waste-principe is gemaakt. Naast genieten van de hapjes en drankjes, zullen we stilstaan bij de bereiding van de meegebrachte waren en de uitdagingen die mensen hebben ervaren bij het maken hiervan.
De picknick zal plaatsvinden op zondag 15 september, van 12.00 tot 15.00, in Voorschoten. De definitieve locatie wordt later bekend gemaakt.

15 september 201912:00
Lees verder

Pagina's