De campagne ziet er deze keer wat anders uit dan de meesten van ons gewend zijn. Wij gaan veel aandacht besteden aan de persoonlijke benadering van mensen door huis-aan-huis aan te bellen, en op drukke plaatsen flyeren in de laatste dagen van de campagne. In deze campagne gaan we geen flyers in de brievenbussen doen. We hebben vier zaterdagen ingepland voor het huis-aan-huizen, oftewel canvassen. We doen dat in Noord-Hofland (achter de Jumbo), Adegeest, Krimwijk en Vlietwijk. Niet iedereen is met huis-aan-huizen vertrouwd of heeft daar handigheid in. Daarom hebben we een korte instructie en een paar handige tips beschikbaar. We doen een beroep op jullie allemaal hier zoveel mogelijk aan mee te doen.

We hebben ook een nieuwe activiteit in het campagneschema opgenomen: de inloopactie. Bij het canvassen gaan wij naar de mensen toe, bij deze actie nodigen wij mensen uit zich bij ons te voegen voor een goed gesprek. Een groepje lokale politici van beide partijen staat 18 november van 11.00 tot 13.00 uur op het Treubplein om met voorbijgangers en genodigden in gesprek te gaan. Van onze kant brengen we het belang van deze verkiezingen onder de aandacht, en we vragen mensen zelf ook punten in het gesprek in te brengen. We hopen zo ook een beetje een beeld te krijgen van wat mensen bezighoudt. Er wordt gezorgd voor koffie, thee en versnaperingen.

Alle leden krijgen een verkiezingsposter thuis bezorgd. Hang deze voor je raam! En meld je aan voor een aantal campagne-activiteiten. Via Whatsapp is een link verspreid die je naar de intekenlijst brengt en waar je je naam kunt invullen. Heb je die link niet ontvangen of werkt die niet goed, neem dan contact op met fons@glvs.nl.

Er hangt veel van deze verkiezingen af. De kans bestaat, als de voortekenen niet bedriegen, dat GroenLinks/PvdA in de Tweede Kamer tot één van de grote partijen gaat horen. En dat betekent dat er in het land een andere wind kan gaan waaien. Iets waar erg veel mensen naar uitkijken. We roepen daarom jullie allemaal op om mee te doen en van deze campagne een groot succes te maken!

Het GroenLinks / PvdA campagneteam: Jan Spendel, Astrid Cortel, Marja Nell en Fons Lemmens