Wat mij drijft is het besef dat als je iets wilt veranderen in de maatschappij  en je idealen wilt realiseren, je dat kunt doen door te stemmen, maar ook en ik denk met name,  door iets te doen. De stap naar GroenLinks Voorschoten maakte ik na een interessant gesprek met een fractielid over energiebesparing in Voorschoten. Vervolgens werd mij gevraagd om mee te schrijven aan Impressie, het blad van GroenLinks Voorschoten en onlangs heb ik besloten toe te treden tot het bestuur.

Wat mij naast thema’s als klimaat en een eerlijke verdeling van welvaart en welzijn in het bijzonder bezig houdt is het streven naar een rechtvaardig goed functionerend migratiebeleid. Ik vind het belangrijk om in de dialoog hierover niet alleen de morele en juridische kant te belichten, maar deze ook te ondersteunen met feiten en cijfers. Ik ben zeer te spreken over de ruimhartige manier waarop onze eigen gemeente Oekraïners en andere statushouders heeft opgevangen.

Vrijwel mijn hele arbeidsleven heb ik gewerkt in het HR-domein in achtereenvolgens de gemeente Voorschoten, het ministerie van Onderwijs en de Universiteit Leiden. Sinds 1982 woon ik in Voorschoten waar ook mijn zoon en dochter zijn opgegroeid. Ruim 2 jaar geleden ben ik met pensioen gegaan. De tijd die ik nu heb besteed ik met veel plezier aan mijn werk voor GroenLinks, het begeleiden van vluchtelingen bij het vinden van werk, het Rode Kruis en mijn hobby’s: tuinieren en wandelen.