“ Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel ”

In april 2021 is Nicole Spaans voor GroenLinks geïnstalleerd als burgercommissielid in de Voorschotense gemeenteraad. Naast haar baan als jeugdconsulent is zij commissielid voor GroenLinks Voorschoten van de commissie Burger & Bestuur (B&B).

Hoe lang woon je al in Voorschoten?

Iets meer dan een jaar woon ik nu in het mooie dorp Voorschoten. Aan het begin van de coronacrisis ben ik bij mijn vriend ingetrokken, die al zijn hele leven in Voorschoten woont. Van deze keuze heb ik tot nu toe geen spijt gehad. Ik ben al redelijk veel verhuisd en Voorschoten voelt voor mij echt als thuiskomen.  

Wat doe je naast politiek?

Naast de politiek ben ik graag buiten. Ik ga graag lange stukken wandelen of fietsen. Dit jaar ga ik het Pieterpad lopen samen met een vriendin. Weer of geen weer, het naar buiten gaan vind ik heerlijk. Het Scandinavische spreekwoord: “Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel” is mij op het lijf geschreven.  

Waarom ben je actief geworden in de lokale politiek?

Politiek heeft altijd mijn interesse gehad en ik volg het altijd zeer nauwgezet. Dit vond ik alleen niet meer genoeg en ik wilde mij zelf ook graag inzetten voor mijn eigen buurt. Ik heb toen de stap genomen om contact te zoeken met de lokale fractie en kon vervolgens meepraten tijdens de fractievergaderingen. Ik vind het heel mooi om te horen wat er zoal speelt binnen de gemeente en welke stappen er vervolgens genomen worden om te zoeken naar verbeteringen en oplossingen. Ik zie dat GroenLinks ook echt een voortvarende partij is die keuzes maakt. Mijn enthousiasme groeit alleen maar verder. Wellicht kan ik in de toekomst ook aansluiten als commissielid. 

Waarom GroenLinks?  

Een thema dat ik heel belangrijk vind, is dat we deze aarde goed moeten doorgeven aan de volgende generaties. GroenLinks is voor mij de partij die hier zeker op landelijk niveau het meeste aandacht aan geeft en ook op de andere punten is het een partij die het beste bij mij past. Ook op lokaal niveau zie ik dit terug. Wat ik hier hoop te bereiken is dat wat wij als gemeente kunnen doen om te verduurzamen verder uitbreiden en daarnaast pro-actief blijven en de samenwerking opzoeken met onze buurgemeenten. Samen met andere gemeenten afspraken maken om het gezamenlijke doel te bereiken. Samen is in deze voor mij ook echt het sleutelwoord want klimaatverandering is zoveel groter dan de lokale en zelfs landelijke politiek. En tegelijk moeten we beseffen dat elke stap die een individuele burger zet ook een druppel op een gloeiende plaat is. We hebben gewoon genoeg druppels nodig om die plaat echt te doen afkoelen.