Doe op zondag 15 september mee aan de Zero Waste-picknick van de Werkgroep Groen!

Wat, waar en wanneer?

Daag jezelf uit en doe mee aan de Zero Waste-picknick. Samen zorgen we voor een gezellige middag, waarbij iedereen iets meebrengt dat volgens het zero waste-principe is gemaakt. Naast genieten van de hapjes en drankjes, zullen we stilstaan bij de bereiding van de meegebrachte waren en de uitdagingen die mensen hebben ervaren bij het maken hiervan.
De picknick zal plaatsvinden op zondag 15 september, van 12.00 tot 15.00, in Voorschoten. De definitieve locatie wordt later bekend gemaakt.

15 september 201912:00

Wat is Zero Waste?

Bij Zero Waste gaat het erom te streven naar zo weinig mogelijk afval. Producten worden hergebruikt en gerecycled in plaats van weggegooid of verbrand. Het sluit hierbij aan bij het principe van een duurzame, gesloten kringloop.

 

In de praktijk begint Zero Waste vaak met het weigeren van single use plastic en niet-biologisch afbreekbare producten, zoals plastic tasjes, verpakkingsmateriaal en rietjes. Neem bijvoorbeeld een eigen koffiemok mee naar je werk en vraag de bakker je brood in een zelf meegebrachte katoenen broodzak te doen. Uiteindelijk begint Zero Waste vooral met meer bewustwording over afval!

Handig om te weten

  • We vragen iedereen iets mee te nemen naar de picknick, zoveel mogelijk bereid volgens het Zero Waste principe, maar in ieder geval zonder gebruik van plastic.

  • Maak iets vegetarisch of veganistisch.

  • Aanmelden voor de picknick kan bij daphne@glvs.nl.

  • Je kan in de online intekenlijst aangeven wat je gaat maken en voor hoeveel personen dit ongeveer zal zijn. Kom je er niet uit? Daphne kan je hierbij helpen (zowel het invullen of inspiratie voor wat je kan maken).

  • Neem in ieder geval het volgende mee naar de picknick: je eigen servies, bestek, servet, en bakjes voor de left-overs. Je kan ook een eigen kleedje en/of stoeltje meenemen.