De gemeenteraad experimenteert met een nieuwe vergaderstructuur. Op basis van de opgedane ervaringen is besloten deze aan te passen. Zo worden de 'oude' commissies weer in ere hersteld. En is er ruimte voor thema-avonden over onderwerpen waar iedereen over mee kan komen praten. Kijk in de GroenLinks- agenda wat er wanneer gaat gebeuren.

Met ingang van 19 maart 2009 vergadert de gemeenteraad in een cyclus van vijf weken. Voorschotenaren kunnen in de eerste drie weken respectievelijk aanschuiven bij de commissie Wonen Ruimte Groen (WRG), Burger & Bestuur (B&B) en Mens & Samenleving (M&S) voor specifieke onderwerpen.  In de vierde week kan hij of zij de daadwerkelijke besluitvorming in de raadsvergadering volgen. En in de vijfde week van de cyclus kunnen politici en burgers een onderwerp uitvoerig behandelen. 

De donderdagavond blijft de vaste vergaderavond en de aanvangstijd is steeds 20.00 uur.  Op 12 maart is er een thema-avond over het ouderenbeleid in Voorschoten. Vanaf 19 maart wordt het nieuwe vergadermodel gehanteerd. Kijk voor de meest actuele informatie op www.gemeentebestuurvoorschoten.nl