Johan van Rixtel GroenLinks Voorschoten lijsttrekker

Johan van Rixtel

Fractievoorzitter

In GroenLinks herken ik een grote belangstelling voor goede zorg en internationale solidariteit.

Ik voel me persoonlijk sterk betrokken bij de zorgverlening in Nederland en internationale samenwerking. Deze twee aspecten heb ik ook prima in mijn onderzoek weten te verwerken. Ik vind het heerlijk om te tekenen en schilderen en ben om die reden lid van het kunstgenootschap de Vlietstreek. GroenLinks is belangrijk omdat ik in deze partij de belangstelling voor goede zorg en internationale solidariteit herken. GroenLinks leden zijn maatschappelijk betrokken, innovatief en lekker eigenwijs.

Het Leids Dagblad interviewde Johan, hier vind je fragmenten uit dit gesprek: 
Wie ben je?
Meer dan 20 jaar werkte ik in de ontwikkelingssamenwerking, als lobbyist en beleidsmedewerker, binnen de gezondheidszorg en armoedebestrijding. Daarna werkte ik een paar jaar als onderzoeker voor de universiteit. Nu werk ik voor een samenwerkingsverband van drie gemeenten als beleidsmedewerker op het terrein van welzijn, armoede en re-integratie. Ik was eerder secretaris van GL Voorschoten en raadslid. We leven op één planeet. Een goede begripvolle zorg voor mens en natuur, en een zorgvuldig, integer en transparant beheer van gemeenschapsmiddelen vind ik essentieel. Mijn werkplezier haal ik vooral uit het samenwerken met anderen. Ik ben een bruggenbouwer, gedreven, creatief en betrokken.

Iedereen heeft wel iemand die hem inspireert, wie is jouw inspiratiebron en waarom?
Mijn inspiratie haal ik vooral uit mensen die iets met aandacht, overtuiging, deskundigheid en plezier kunnen doen. Een musicus die opgaat in een compositie of een wijkverpleegkundige die ondanks de werkdruk toch betrokken aandacht weet te geven aan haar patiënt. Maar ik denk ook aan collega raads- en commissieleden wanneer zij op een krachtige wijze, sociaal bewogen, ‘to the point’ en ad rem reageren of een betoog opzetten.

Ik heb gekozen voor de lokale politiek omdat: We moeten een aantal zaken goed regelen. Zwembad het Wedde blijft behouden. Ouderen en
mensen met een beperking worden in hun eigen wijken goed opgevangen. Jongeren krijgen meer hangplekken. Onze buurten moeten duurzaam en klimaatbestendig worden ingericht met meer groen. Wateroverlast wordt aangepakt. Er moeten betaalbare woningen komen. Dit lokale maatwerk moet eerlijk en transparant plaatsvinden met inspraak van jong en oud, bewoners en ondernemers. Het vertrouwen in het gemeentebestuur moet worden hersteld. Hier ga ik voor!