Paul van t Lam GroenLinks Voorschoten

Paul 't Lam

Raadslid

Ik wil graag betrokken zijn bij het wel en wee van Voorschoten, natuur en mensen.

Betrokken bij wat er om me heen gebeurt wil ik niet alleen toekijken maar ook actief meedoen, en me dan vooral inzetten tegen onrecht, voor een democratisch bestuur en tegen de gevaarlijke populistische tendensen in de samenleving.

Met een geschiedenis studie als startpunt ben ik terecht gekomen in de ICT. In die richting heb ik diverse functies gehad met als terugkerende kenmerk het coördineren van activiteiten, veelal als projectmanager. Momenteel ben ik me aan het verdiepen in de nieuwe privacy wetgeving, de AVG, om als privacy adviseur organisaties en bedrijven te adviseren en helpen bij de implementatie hiervan. In de ICT rollen ben ik altijd betrokken geweest bij de inhoud. Dat heb ik ook gedaan in de bestuursfuncties die ik, vooral bij volleybalverenigingen en de volleybalbond, heb gehad. Grote betrokkenheid kenmerkt mij. 

Ik wil graag betrokken zijn bij het wel en wee van Voorschoten, natuur en mensen. Ik deel de insteek van GroenLinks dat mensen belangrijker zijn dan de economie, dat we veel meer moeten doen aan bescherming van de aarde, en aan fundamentele mensenrechten. Op lokaal niveau is GroenLinks juist de partij die zich daar consequent voor inzet, door als enige partij de Rijnlandroute af te wijzen, financieel verstandig maar ook sociaal beleid te formuleren, en die de gemeente ziet als belangrijke partij in het welzijn van de Voorschotenaren.

Qua actualiteit blijkt het huidige College de financiële zekerheid van Voorschoten op het spel gezet te hebben, en als consequentie nu allerlei voorzieningen weg te bezuinigen. GroenLinks heeft een goede alternatieve begroting gepresenteerd die financieel degelijk is, er wordt gespaard om schulden af te betalen, maar zonder al die belangrijke voorzieningen weg te bezuinigen. Die GroenLinks begroting was absoluut een veel beter uitgangspunt voor de komende jaren geweest dan de huidige begroting.