Mirka Hirsch

Mirka Hirsch

Lid Werkgroep Sociaal Domein

Ik vind het heel belangrijk dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt, maar ook dat we mensen die dat even niet lukt een helpende hand toesteken.

Ik maak me weleens zorgen welke kant we met z’n allen opgaan. Daar wil ik het niet bij laten maar mij inzetten voor milieu en een sociale samenleving. Zodat ook mijn kinderen – net als ik vroeger – buiten kunnen spelen in de natuur en we met z’n allen er voor zorgen dat mensen in Voorschoten elkaar helpen als dat nodig is.

Inmiddels woon ik ruim 11 jaar in Voorschoten. Wat me erg trok, en nog steeds trekt aan Voorschoten, is de ligging tussen al het groen. Zelf ben ik opgegroeid in een klein dorpje en ik heb mijn halve jeugd buiten doorgebracht in de bossen. Dat gun ik de kinderen van nu ook. Helaas zie ik dat  er om Voorschoten steeds meer bebouwing komt en met de Rijnlandroute een mooi stukje natuur teniet gaat. Ik vind het belangrijk dat wij ons als dorp veel bewuster zijn van de invloed die wij als mensen op het milieu hebben en ik denk dat iedereen een steentje kan bijdragen. Of het nou gaat om duurzame energie afnemen, wat meer gras in plaats van tegels in de tuin te leggen, ervoor zorgen dat je het afval scheidt of iets bewuster je boodschappen te doen. GroenLinks zet zich, ook op grotere schaal, er voor in dat Voorschoten ook in de toekomst leefbaar blijft.

Daarnaast ben ik via mijn werk veel in aanraking gekomen met het sociaal domein en jeugdzorg. Ik vind het heel belangrijk dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt, maar ook dat we mensen die dat even niet lukt een helpende hand toesteken. Zelf doe ik dat bijvoorbeeld doordat ik sinds vorig jaar pleegmoeder ben. Vanuit GroenLinks denk ik mee over wat er in Voorschoten beter kan op sociaal gebied.