Corine Ilic GroenLinks Voorschoten

Corine Ilic

Bestuurslid

Bijdragen aan een mooiere wereld, dat is mijn motivatie

Met mijn man woon ik bijna twee jaar met veel plezier in Voorschoten. We kwamen in onze zoektocht naar een dorp in de omgeving van Den Haag al snel bij Voorschoten uit. Het leek de rust en ruimte te bieden die ik als kind ervoer in de Betuwe, waar ik opgroeide. Dat is helemaal waar gebleken. Met heel veel plezier genieten we van ons huis met tuin in de Vlietwijk.

Ik heb een brede interesse en zocht daarom een opleiding met een brede oriëntatie. Ook wilde ik iets nuttigs doen, bijdragen aan een mooiere wereld. Dat is precies wat de studie Milieu-maatschappijwetenschappen bood.

Na mijn studie heb ik korte tijd gewerkt bij Het Rode Kruis Klimaatcentrum en een adviesbureau. Inmiddels werk ik alweer zeven jaar met veel plezier bij IVN; het Instituut voor natuureducatie. Waar ik projecten rond duurzaamheid leid. Zo werken we aan vergroening van buurten, organiseer ik cursussen voor ondernemers over het landschap waar zij in ondernemen en organiseer met veel plezier vrijwilligersdagen. Zo draag ik indirect bij aan de vergroening en verduurzaming op heel veel plekken.

Daarnaast wilde ik mij graag dichtbij huis inzetten voor een groenere omgeving en socialere samenleving. Daarom sloot ik mij aan bij GroenLinks Voorschoten.
Het is indrukwekkend om te zien hoe betrokken en bevlogen de leden de van GroenLinks Voorschoten zijn.